Privacy en cookie verklaring

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 8 juli 2018

Kinderkeukenhout, gevestigd aan Eikenbussel 21 in Oirschot, respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Kinderkeukenhout zal je persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van je bestelling.

Kinderkeukenhout heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij bij de onlineactiviteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige neem dan contact met ons op via webshop@doeppiedee.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Kinderkeukenhout gebruikt de verzamelde gegevens om haar klanten de volgende diensten te leveren:

  • Als je een bestelling plaatst, hebben we je voor- en achternaam, e-mailadres en adresgegevens nodig om je bestelling uit te voeren en je van het verloop daarvan op de hoogte te houden.
  • We hebben je betalingsgegevens nodig om de betaling af te handelen.
  • Je telefoonnummer om je snel op de hoogte te kunnen brengen bij wijzigingen in je bestelling of als we snel extra informatie nodig hebben. Het overgrote deel van de communicatie zal verlopen via mail.
  • Je IP adres wordt opgeslagen bij je bestelling en in logbestanden. Op basis van je IP adres kunnen we in de logbestanden je webshop activiteiten herleiden. De logbestanden gebruiken we bij (technische) problemen om de oorzaak te kunnen achterhalen, of om misbruik op te sporen.
  • Om het winkelen bij Kinderkeukenhout zo aangenaam mogelijk te laten zijn, slaan wij met uw toestemming uw persoonlijke gegevens en de gegevens met betrekking tot uw bestelling en het gebruik van onze diensten op. Hierdoor kunnen wij de website personaliseren. Dit gebeurt alleen wanneer je een account aanmaakt. Je winkelwagentje wordt dan bijvoorbeeld bewaart.
  • We gebruiken informatie over je apparaat type en internetbrowser om de site te optimaliseren voor je apparaat. Deze gegevens worden tevens opgeslagen in de logbestanden voor probleem of misbruik analyse.
  • Wij gebruiken je e-mailadres om u te informeren over de ontwikkeling van de website en over speciale aanbiedingen en acties. Dit gebeurt alleen wanneer je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Als u hier niet langer prijs op stelt, kunt u zich uitschrijven op onze website of via mail.
  • Gegevens over het gebruik van onze site en de feedback die we krijgen van onze bezoekers helpen ons om onze site verder te ontwikkelen en te verbeteren.
  • Wanneer je een grote bestelling plaats sturen we je email na ongeveer 5 maanden. Graag controleren we of je nog tevreden bent met je aankopen. Mocht dit niet het geval zijn, valt alles nog binnen de garantie en lossen we graag alle defecten of andere ongemakken op.

Hoe lang bewaart Kinderkeukenhout persoonsgegevens?

Kinderkeukenhout bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de persoonsgegevens. Wij zijn verplicht om onze administratie 7 jaar te bewaren. Hier vallen onder: De in- en verkoop-administratie, de debiteuren- en crediteurenadministratie, bankafschriften, contracten, overeenkomsten en andere afspraken en alle correspondentie omtrent de gedane bestelling.

Kinderkeukenhout en delen van persoonsgegevens met derden

Kinderkeukenhout verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Kinderkeukenhout blijft verantwoordelijk voor deze verwerking.

Wij delen je gegevens met de volgende partijen:

Pay is onze betaalprovider. Het uiterst beveiligd systeem van Pay zorgt ervoor dat je als klant op een veilige manier kan betalen via de diverse betaalmethoden (zoals bijvoorbeeld Ideal, Paypal, Bancontact, bankoverschrijving, etc.).

MyParcel is onze verzendpartner. Ook zij hebben een uiterst beveiligd systeem die een verbinding heeft met onze webshop. Naam en adresgegevens die jij bij je bestelling opgeeft als verzendadres gebruikt het systeem om een mooie verzendlabel te printen (andere gegevens worden niet met hun gedeeld). Vervolgens stuurt het systeem je ook een Track 'n Trace code naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij je bestelling, zodat je op de website van PostNL je pakketje in de gaten kan houden. Zie voor meer informatie: MyParcel_Privacyverklaring.pdf

UPS verstuurt voor ons pakketten naar afhaalpunten voor onze klanten. Hiervoor worden gegevens voor verzending gedeeld. Naam, adres gegevens, email adres en telefoonnummer. Dit om te zorgen dat het op de juiste plek afgeleverd word, het aan de juiste persoon meegegeven wordt en dat er bij problemen contact opgenomen kan worden met de klant. Uiteraard gaan zij discreet om met deze informatie. Zie voor meer informatie: UPS - Privacy notice

Knab is de bank waar wij onze bankrekening hebben. Je gegevens worden alleen gedeeld als je voor overboeking kiest of op rekening betaald. Dus wanneer je rechtstreeks geld overmaakt naar onze rekening. Knab gaat zorgvuldig om met je gegevens. Knab heeft adequate technische en organisatorische maatregelen getroffen om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of onrechtmatige verwerking. Zie voor meer informatie: www.knab.nl/privacybeleid

Feedback company verwerkt voor ons de review's die wij graag ingevuld zien. Ze gebruiken daarvoor je emailadres en naam. Je naam en review worden uiteraard op onze site geplaatst en zijn openbaar. Je emailadres wordt alleen gebruikt om je een uitnodiging te sturen, dit is niet zichtbaar.

IZettle is de naam van onze pinautomaat. Deze gebruiken we op markten en als er bij ophalen nog betaald moet worden. iZettle is een PCI-gecertificeerd bedrijf, wat betekent dat ze voldoen aan alle vereisten van de Payment Card Industry Data Security (PCI DSS). Hierdoor kunnen ze een veilig netwerk voor al onze gebruikers verzekeren, gegevens van kaarthouders beschermen en snel reageren bij eventuele onzekere situaties. Zie voor meer informatie: www.izettle.com/nl/privacybeleid

Paypal gebruikt je betalingsgegevens om de betaling uit te voeren. PayPal stelt zich ten doel je klantgegevens te beheren volgens de hoogste veiligheidsstandaarden. Ze maken gebruik van methoden voor computerbeveiliging, zoals firewalls en gegevenscodering, de fysieke toegang tot de gebouwen en bestanden wordt streng gecontroleerd en ze geven alleen toegang tot persoonlijke gegevens aan die werknemers die deze nodig hebben om hun werk te kunnen doen.

Daarnaast zijn er nog leveranciers die gebruik maken van informatie die wij ze geven. Een aantal producten worden rechtstreeks vanuit de leverancier verzonden. Wij sturen deze leveranciers dan je naam en adresgegevens, zodat zij het kunnen verzenden. Verdere correspondentie verloopt via Kinderkeukenhout. Zie voor meer informatie de privacy policies van deze bedrijven:

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken.

Kinderkeukenhout gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Kinderkeukenhout gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bij houden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven. Hieronder een overzicht:

Cookie: Google analytics
Naam: _ga en _gid
Functie: Analytische cookie die websitebezoek meet
Bewaartermijn: 2 jaar

Cookie: Facebook pixel
Naam: Facebook Pixel
Functie: Analytische cookie die effectiviteit van Facebook advertenties meet.
Bewaartermijn: 90 dagen

Dit zijn de functionele cookies die we gebruiken:

Cookie NameCookie Description
FORM_KEY Slaat een random gegenereerde code op om gefraudeerde verzoeken te voorkomen.
PHPSESSID Het sessie ID op onze server.
GUEST-VIEW Zorgt er voor dat gasten hun bestelling kunnen zien en bewerken.
PERSISTENT_SHOPPING_CART Een link naar informatie over uw winkelwagen en weergave geschiedenis, wanneer je daar om vraagt.
STF Informatie over producten welke je naar vrienden hebt gemaild
STORE De winkel of taal die je hebt gekozen.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Geeft aan of een klant gebruik maakt van cookies.
MAGE-CACHE-SESSID Zorgt voor het cachen van inhoud op de browser zodat pagina's sneller laden.
MAGE-CACHE-STORAGE Zorgt voor het cachen van inhoud op de browser zodat pagina's sneller laden.
MAGE-CACHE-STORAGE-SECTION-INVALIDATION Zorgt voor het cachen van inhoud op de browser zodat pagina's sneller laden.
MAGE-CACHE-TIMEOUT Zorgt voor het cachen van inhoud op de browser zodat pagina's sneller laden.
SECTION-DATA-IDS Zorgt voor het cachen van inhoud op de browser zodat pagina's sneller laden.
PRIVATE_CONTENT_VERSION Zorgt voor het cachen van inhoud op de browser zodat pagina's sneller laden.
X-MAGENTO-VARY Zorgt voor het cachen van inhoud op de browser zodat pagina's sneller laden.
MAGE-TRANSLATION-FILE-VERSION Zorgt voor de vertaling van inhoud naar andere talen.
MAGE-TRANSLATION-STORAGE Zorgt voor de vertaling van inhoud naar andere talen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Dit kun je zelf doen via de persoonlijke instelling van jouw account. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door ons bedrijf en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Wil je gebruik maken van je recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heb je andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar webshop@doeppiedee.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Buergerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Kinderkeukenhout zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op jouw verzoek reageren.

Kinderkeukenhout wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dan kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Kinderkeukenhout neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via webshop@doeppiedee.nl . Kinderkeukenhout heeft de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

  • Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.
  • TLS (voorheen SSL) Wij versturen jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk 'https" en het hangslotje in de adresbalk.
  • DKIM, SPF en DMARC zijn de drie internetstandaarden die wij gebruiken om te voorkomen dat jij uit onze naam e-mails ontvangt die virussen bevatten, spam zijn of bedoelt zijn om persoonlijke (inlog) gegevens te bemachtigen.
  • DNSSEC is een extra beveiliging (aanvullend op DNS) voor het omzetten van een domeinnaam (#company_website) naar het hieraan gekoppelde IP-adres (servernaam); het wordt voorzien van een digitale handtekening. Je kunt die handtekening automatisch laten controleren. Op die manier voorkomen wij dat je omgeleid wordt naar een vals IP-adres.
  • Wij werken met complexe en gegenereerde wachtwoorden die voor elk doel anders zijn. Deze worden opgeslagen in een wachtwoorden kluis. Is dit alles? Of doen we nog meer voor beveiliging??
  • Onze webshop software wordt regelmatig voorzien van de laatste updates. De backend is beveiligd conform de beveiligingsadviezen van de softwaremakers. We voeren regelmatig beveiligingsscans uit op onze webshops. De wachtwoorden van onze webshop beheerders worden elke 90 dagen gewijzigd.
  • Het operating system van onze servers wordt periodiek automatisch bijgewerkt met de laatste updates. De toegang tot onze servers is beveiligd met public-key authenticatie. Kritieke onderdelen zijn beveiligd door middel van een IP blokkering.

Datalek

Per 1 januari 2016 zijn wij, als webondernemer, verplicht om bij bepaalde datalekken melding te maken bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Een datalek is een beveiligingsincident waarbij er sprake is van toegang tot of vernietiging, wijziging of vrijkomen van persoonsgegevens zonder dat dit de bedoeling is. Bij een datalek moeten persoonsgegevens verloren zijn gegaan of onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens moet niet uit te sluiten zijn. In het geval van een dergelijke datalek zullen wij onze klanten hiervan ook op de hoogte stellen door middel van een email.

Vragen

Als er vragen of onduidelijkheden zijn over deze Privacy verklaring neem dan gerust contact op met ons. Dit kan via email webshop@doeppiedee.nl

Copyright ┬ę 2017 DoeppieDee en Bezige boefjes.